Billiga träningscyklar online

Jämförelse motionscykel och spinningcykel

Ett av de mest polära sätten att träna i våra svenska hem är att använda sig av en typ av träningscykel. Du kanske redan har en eller så känner du någon som tränar med cykeln till och från. Det finns idag två olika typer av träningscyklar och det är den vanliga motionscykeln som är som en vanlig stadscykel och en spinningcykel som kan jämföras med en tävlingscykel. Du väljer vilken typ som du skall använda utifrån vilken typ av träning som du är ute efter, och det bästa är att båda är riktigt bra för att träna upp konditionen och även bränna fett om man till exempel bantar.

 Spinningcyklar billigt på nätet


När man är överviktig så är det så klart viktigt att inte köra så hårt, och det beror på att man skall börja i ett lugnare tempo för att sedan öka när man rasar i vikt och får upp flåset. En vanlig motionscykel sitter man på under hela träningspasset och man justerar motståndet genom vanligtvis ett reglage som är ansluten till en wire. Det finns en digital display som visar olika typ av information som hastighet och även kaloriförbrukning. Vissa modeller har även en pulsmätare som fästes på armen och du kan även se din puls i realtid vilket kan vara bra ibland. Det finns också motionscykel som har inbyggda träningsprogram vilket gör dig lätt för dig att träna upp dig på rätt sätt.

En spinningcykel är som en riktig tävlingscykel och är uppbyggd på ett stabilare sätt, och det beror på att den utsätts för mycket hårdare tag. Styret och också vinklat precis som på en vanlig tävlingscykel och man tränar även många gånger stående då den kan simulera uppförsbackar med mera. Den mest effektiva träningen får man med spinningcykeln och därför så har den även blivit mer populär idag än en motionscykel. Båda typerna av träningscykel är snäll mot dina leder eftersom du tränar på ett naturligt sätt. Precis som med motionscykeln så finns det spinningcyklar i olika prisklasser och den största skillnaden är tillbehören och kvalitén på stommen. En spinningcykel har normalt också klaffar som fälls ut så att den skall inte vicka när du kör hårt, annars så skulle det vara omöjligt att träna på ett bra sätt.

Båda typerna passar alla typer av åldrar och det man skall tänka på är helt enkelt vilken typ av träning som man vill utföra. Båda kräver inte heller så stor plats som andra träningsredskap och är därför de mest köpta redskapen i Sverige. Du kan enkelt placera en träningscykel framför tv:n och titta på ditt favoritprogram samtidigt som du tränar. Eller varför inte starta igång din favoritmusik och känn pulsen. Det skall vara roligt att träna så välj det sättet som passar dig bäst. Idag så är spinningcykeln mer populär och det har att göra med att den är så effektiv. Men motionscykeln passar dem som inte vill träna så hårt och då är spinning inget för dig. Vill du veta mer om billiga träningscyklar?

Välj helt enkelt efter vilket resultat som du är ute efter och du kommer att välja rätt helt enkelt.

Search Store
Våra samarbetspartners:
- Gymgrossisten


- Sporttema